dinsdag 6 augustus 2013

De eerste stappen op het pad van de macrofotografie

Ja, de eerste stappen op het pad van de macrofotografie !
Macro of uitsnede fotografie,de benaming is mij om het even.
In middels is het mij duidelijk geworden dat onze hobby verschillende diciplines kent.
En dat naast de camerainstelling zoals het diafragma,sluitertijd en iso,er ook andere factoren zijn waar je bij macrofotografie rekening mee moet houden.Mijn ervaring is dat de ondervinding de beste leermeester is.
Dat was in het analoge tijdperk het geval en met digifotografie is het niet anders.
Eilandstaete loopt lang genoeg mee in het fotografiewereldje om dat te kunnen zeggen.Toen ik een jaar of vier geleden de overstap maakt naar de digitale fotografie stond ik daar nogl sceptisch tegenover.Gelukkig heb ik me daar niet door laten beinvloeden.En ben ik er best een beetje trots op dat mijn foto's in het algemeen goed worden ontvangen.Als ik de pageviews mag geloven zijn 6.500 bezoekers in korte tijd zo slecht nog niet.
Pluizen van een distel !

Pluizen van een distel

Fuchsia

Fuchsia

Fuchsia

onbekende bloem

onbekende bloem

bloeiende distel
Knop van een Fuchsia

4 opmerkingen:

 1. maar dit is geen half werk. prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt dat U mij dit even laat weten dit is niet de bedoeling U komt nou i.p.v. op mijn weblog in mijn google pagina terecht .ik ga dit weer proberen te veranderen,zelf zie je dit namelijk niet. bedankt en nog een fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal niet gek, Eilandstaete. Mooi gedaan. Complimenten, hoor. De eerste vind ik het mooiste en ook het meest artistiek. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is echt heel mooi Eilandstaete.
  En je verschil van fotograferen met foto 2 en 8 is ook heel duidelijk in het verschil qua belichting en scherpte. De eerste vind ik ook een hele mooie foto. je gaat echt goed :-)
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen